2247 - C Stajyer Araştırmacı Burs Programı (STAR) programı kapsamında laboratuvarımızda yürütülen iki proje için lisans öğrencisi alımı yapılacaktır. Alımlar TÜBİTAK tarafından yürütülmekte olup ilgili öğrencilerin başvuruları doğrudan 2247 - C STAR sitesinden yapmaları gerekmektdir.
1.Proje Adı: Marmara Denizinden Çıkarılan Fibril Yapılı Müsilajın Mueller Matris Polarimetri ve Raman Spektroskopisi İle Karakterizasyonu ve Müsilajdan Biyoplastik Üretiminin Araştırılması (Proje Kodu: 122M820)
Proje Yürütücüsü: Prof. Dr. Murat Kazanci, İstanbul Medeniyet Üniversitesi
Proje Hakkında Bilgi: Projenin amacı, deniz atıklarından özellikle müsilajdan biyolastik ve aerojel üretiminin mümkün olup olmadığını araştırmaktır. Islak laboratuvarda çalışma tecrübesi bursiyerden beklenmektedir. Bursiyer, biyoplastik oluşumunda deneysel çalışmalara katkıda bulunacaktır. Çalışma takvimi ders programına uygun olarak ayarlanacaktır (haftada en az 2 gün laboratuvarda olması beklenmektedir). Bursiyer Medeniyet Üniversitesi, Merkezi Araştırma Laboratuvarında, Biyomalzeme üretimi için ayrılan laboratuvarda çalışacaktır.
Başvurabilecek Lisans Bölümleri: Biyomühendislik, Biyomedikal Mühendisliği, Nanoteknoloji, Moleküler Biyoloji ve Genetik, Tıp, Kimya, Malzeme Mühendisliği
2.Proje Adı: Bağ Dokularının (Ligament/Tendon) Onarımında Ve Sütur Uygulamalarda, Akdeniz Midyesi Bisuslarından Elde Edilen Protein Kopolimerlerin Doğal Özelliklerinin Korunarak Kullanımının Araştırılması (Proje Kodu: 223M197)
Proje Yürütücüsü: Prof. Dr. Murat Kazanci, İstanbul Medeniyet Üniversitesi
Proje Hakkında Bilgi: Projenin amacı, deniz midyesi ayaklarından koproteinlerin ekstraksiyonu ve biyomürekkep üretiminin araştırılmasıdır. Islak laboratuvarda çalışma tecrübesi bursiyerden beklenmektedir. Bursiyer, biyoink oluşturulmasında deneysel çalışmalara katkıda bulunacaktır. Çalışma takvimi ders programına uygun olarak ayarlanacaktır (haftada en az 2 gün laboratuvarda olması beklenmektedir). Bursiyer Medeniyet Üniversitesi, Merkezi Araştırma Laboratuvarında, Biyomalzeme üretimi için ayrılan laboratuvarda çalışacaktır.
Başvurabilecek Lisans Bölümleri: Biyomühendislik, Biyomedikal Mühendisliği, Nanoteknoloji, Moleküler Biyoloji ve Genetik, Tıp, Kimya, Malzeme Mühendisliği
Not: Başvuruda bulunacak kişilerin lisans derecesi veren bir programda kayıtlı olmaları gerekmektedir.